Saç ekimi tedavisi uygulandı, yeni saçlarınıza gereken ilgiyi gösteriyor musunuz ? Detaylar yeni blog yazımızda..

1. GÜN 

Saç ekimi işlemini yapılan gündür. Donör bölgeden ( Greftler) kökler homojen bir şekilde alım yapılır ve üst açıklık için planlanmış onay alınmış bölgeye ekim işlemi gerçekleştirilir. İşlem sonrası köklerin alındığı bölge doktor tarafından pansumanı yapılıp bandajla kapatılır. Doktorunuzun önerdiği Antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar işlem sonrasında hemen başlanır ve tarif edildiği gibi düzenli bir şekilde 5-7 gün boyunca kullanılır.

Not : Ekim yapılan bölge açık bırakılır,  Hiçbir yere dokundurulmamalı ve üzeri kesinlikle kapatılmamalıdır. 

 

2. GÜN       

Eğer işlem günü açık bırakılarak iyileşmesi uygun görüldüyse 2. gün kliniğe gitmek şart değildir. 2. gün basit bir pansuman günüdür. Bandaj yapılmış ise çıkarılır,sadece köklerin alındığı bölgeye (enseye) bakım kremi sürülür. Bugünden sonra enseye hiçbir şey sürülmez kuruması için ilk yıkama günü olan 3. güne kadar beklenir. 

Not: Ekim yapılan alana pansuman esnasında  hiçbir bakım ve  uygulama yapılmaz.

 

3. GÜN                            

Yıkama günüdür.(ekim merkezinde uygulanması önerilir) İlk üç gün boyunca günde bir kez yıkama yapılır. Üçüncü yıkamadan sonra günde iki kez yıkanır. Böylece kabuklar yumuşayıp daha çabuk iyileşip dökülür. Genellikle ekim gününden itibaren 9. günlerde tüm kabuklu görünümden kurtulmuş olunur. 

 

İLK YIKAMA İŞLEMİ

Saç ekimi yapılan bölgeye uygun görülen köpük veya vücut losyonu üzerini kapatacak şekilde ince ve yavaşça sürülür. 45 dk bekletilir. Sonra ılık dökme su (bir kap ) ile akıtılarak temizlenir. Şampuanla aynı bölge avuç içi ile hafif köpürtülür. Dökme su ile temizlenip akıtılır. Şampuanlama işlemi 2 kez yapılabilir. Ense bölgesi dahil rahatlıkla yıkanır. Daha sonra kağıt havlu ile tampon şeklinde yumuşak ve hafif hareketlerle saçın nemi alınır herhangi bir sürtme hareketi yapılmaz.

 

4. Gün

3. günün tekrarı aynı şekilde tarif edilen yıkama şeklinde uygulanır günde bir kez yapmak yeterlidir hafif bir yıkama olmasına dikkat edilmelidir. Bugünde ense tamamen iyileşmiş durumda olur hafif gerilme hissi duyulabilir, ağrı kesiciler rahatlatacaktır.

 

5. GÜN                               

Bugünden itibaren sabah ve akşam günde 2 kez dikkatli bir şekilde yıkama işlemi yapılabilir. Bugün serum sıvısı kaynaklı ödem şişlik genel görünümünün daha iyi olduğu ve hareketli yaşama rahatlıkla dönülebildiği gündür.

 

6 – 7 – 8. GÜNLER

Yıkamalara sabah akşam rahatlıkla yapılmaya devam edilmektedir. Kişi eğer çalışmak isterse aktif bir şekilde ağırlık kaldırmadan masa başı vs işlerde çalışıyorsa iş başı yapabilir ancak kabuklu görünüm devam etmektedir. 

 

9. GÜN

Eğer tarif edilen yıkamalara devam edilmişse rahatlıkla kabuklu görünümün düzeldiği aktif sosyal yaşama dışarı rahatlıkla dönülebilen gündür. 

 

İLK 30. GÜNE KADAR

Yıkamalar sonrasında işleminiz hakkında sağlıklı bilgiler almanız için bizleri ziyaret etmenizi yada uzaktaysanız irtibata geçmenizi öneririz. İstediğimiz resimlerle bu süreçte genel durumunuzu takip edebilmemiz mümkün ve gereklidir. 

İlk 15 gün içinde ekilenler çok az sayıda şok dökülme başlangıcını yaşamaya başlar ve 30. günlerde bu geçici dökülme tamamlanır.

Uzakta olanlar için resimler yollayarak rahatlıkla sonrası süreç için devamlı irtibat halinde olunacaktır. Bu süreç sonunda bir ay sonra ekilen saçlarda şok dökülme dediğimiz durum gerçekleşir yeni ve kalıcı saçların çıkabilmesi için bu şok dökülmenin her saç ekimi sonrası doğal ve olağan bir süreç olduğu bilinmelidir. 

Kabuklar döküldükten sonraki bir hafta içinde doktorumuz tarafından kontrolü için mutlaka irtibatta olmanız gereklidir. Kişiye özel tespit edilecek ek takviyeler ve artı önerilerimize dikkatli bir şekilde uyulmalıdır. Böylece süreçle ilgili genel bilgiyi en doğru şekilde almış olmak ve sağlıklı iyi bir sonuca beraberce ulaşmak mümkündür. 

 

90. GÜN

ilk saçları ayva tüyü şeklinde görmeye başladığımız ön çizginin kendini belli etmeye başladığı dönemdir. Artık yavaş yavaş geriye doğru çıkışlar gözlemlenmeye başlar. PRP ve Mezoterapi tarzı destekler bu dönemde gerekli görülürse alınabilir irtibatta kalmak bu konuda doğru bir karar almak mümkündür olmazsa olmaz bir işlem değildir. Önerilen bebe Şampuanına bu döneme kadar devam etmiş olmak gereklidir

 

120. GÜN

Saç ekiminin ortalama % 20 lik büyüme dönemine ulaştığı süreçtir. Bu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Saçların kalın ince oluşu genel vücut beslenme durumu birebir etkilidir.3.ve 4. aylarda bebek saçı gibi ince ince çıkmaya başlayan saçlar  5-6. ayda kalınlaşmaya başlayarak gözle görülür bir değişim ve artış olur. 

 

160 – 180. GÜN

Artık kişinin genel görünümünün tamamen değişimi hissettirdiği saç ekimi sonrası moral motive açısından tatmin olmaya başlanılan sürece girilen dönemdir.9. ayda sıklık ve saçlar iyice artar. Özellikle saç ekimi sonrası elektriklenme ve kalın sert duran görünüm yumuşamaya ve doğal olmaya bu dönemde başlamış olur saçları uzatarak rahatlıkla şekil verdiğimiz tatmin edici bir sürece girilmiş olur

 

12.AY

Saç ekiminin birinci yılda artık bu süreç tamamlandı denilmesi yanlış olur. Gelişim insan vücudunun beslenmesine bağlı ve genetik durumu ile birebir orantılı bir durumdur.Ön bölge için 1 yılda, tepe bölgesi için 1,5 yılda net sonuç görülür.  Bu nedenle saç ekimi sonrası gelişim ve doğallaşmanın, 12-18 ay daha devam ettiği şeklinde önemli bir postop gözlemlemiş bulunmaktayız.

 

 

Leave A Comment

Hemen Arayın