Saç Ekimi Öncesinde ve Sonrasında Yapılması Gerekenler, hakkındaki Blog yazımıza bir göz atın. Merak ettiğiniz her şey burada.

SAÇ EKİMİ SONRASI İLK 10 GÜNLÜK SÜREÇ :

Saç ekimi sonrası iyileşme süreci bedensel sağlığınızın nasıl olduğu, hangi yaş döneminde olduğunuz, Akol sigara düzenli kullanılan ilaçlar vb alışkanlıklarınızın bedeninize nasıl yansıdığına birebir bağlıdır.
-Saç ekiminizi yaptırdınız artık size düşen görevler var. ilk 48 saat boyunca çene yukarıda pozisyonda istirahat etmelisiniz. Bol sıvı alarak hekiminiz tarafından verilen ilaçları düzenli kullanmalısınız. Kaç kök ekilmiş olursa olsun deri üzerinde cerrahi bir müdehale olduğundan yapılan işlemde kızarıklık, kanama, ve hissizlik normaldir.
Deri altına verilen ilaçlar ve mecburi olarak kullanılan serum sıvısı şişliğe neden olabilir. Bunun önüne geçmek neredeyse mümkün değildir ama tavsiyelere uyulursa etkileri azaltılabilir.

Genellikle yüksek sayıda saç ekimi yapılan işlemlerde daha çok şişlik ve ödem oluşur buda normal bir durumdur.
İşlem sonrası 3. Gün ilk yıkama işlemi yapılır şehir içindeyseniz ve zamanınız uygunsa mutlaka kliniğe gelmenizi ve kontrol etmemizi sağlamalısınız. Fakat bu mümkün değilse verdiğimiz talimatlara ve tarife uygun olarak yıkama işlemi anında bizimle iletişimde olarak bu yıkamayı nazik bir şekilde gerçekleştire bilirsiniz.
Özellikle ilk üç yıkamanın hafifçe yapılması önemlidir hafif dokun bırak hareketlerle yapılmalıdır herhangi bir kaşıma ve sert hareket kanamaya neden olarak köklerin yerinden çıkmasına neden olabilir.

Saç ekimi sonrası kabuklu görünümün iyileşmesi rutin bir yara kabuğunun iyileşerek dökülmesi ile aynı sürede olur bir haftadan önce iyileşme beklenmez.
5. Günlerden itibaren ödem ve şişlik iyice azalmış olur ve kişi isterse çalışabilir günlük rutinine dönebilir. Bu günlerde kaşıntı ve uyuşukluk hissi normaldir. Artık kökler iyice tutunmuş olur ve deri altındaki kan dolaşımı artmış olduğundan kızarık bir görünüm olması normaldir. Uyuşukluk hissi deri üzerinde yüksek sayıda çalışma yapıldığı için çok normaldir ve etkileri 30-45 gün içinde iyice azalmış olacaktır. İyi bir teknikle çalışılmış ise kalıcı bir durum söz konusu değildir.

Belirttiğimiz hususlara dikkat edildiği taktirde ilk 9. Günde artık kabuklar dökülmüş ve kızarık görünüm yüksek oranda düzelmiş olur.
İlk 5-6 gün kısa süreli olarak bandana benzeri hafif örtü kullanılabilir. 6-7. Günlerde ayarlanabilir şapka ile gezebilirsiniz. İşiniz gereği kompozit başlık baret vb kullanmanız gerekiyorsa 10. Günden itibaren dikkatli bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu dönemde bizimle iletişim halinde kalarak sorularınız için hemen ulaşabilirsiniz.

Hemen Arayın